Vargha Tamás

SzékesfehérvárPiac tér 12-14.1. választókerület
2014 Sep. 30 16:20

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése

Az épület elkészült és már a speciális orvosi műszerek, berendezések beszerelésére vár a Szent György Egyetemi Oktatókórház központi műtő és intenzív osztálya. A hatezer négyzetméteres, háromszintes létesítményt Gáva Attila tervezte és a Starabag illetve a Kipszer közös konzorciumban nyerte el a munkát még tavaly augusztusban. Első ütemben felépült az új műtéti tömb, amelyet az osztályok ez év végén az orvosi gépek, műszerek beszerelését követően vehetnek birtokukba. Az eseményen Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is részt vett.

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése


Az új épület 10 műtőt, a központi sterilizálót, egy 30 ágyas szeptikus sebészeti osztályt és a Központi Intenzív osztály egy részét foglalja magába.

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése

 
Az új épület komfortos és a kor legmagasabb orvos szakmai elvárásainak megfelelő minőségben és igényességgel készült. Megújul ezen osztályok és műtők orvosi műszerparkja és informatikai berendezései is. Az új épületben az elrendezés következményeként nagymértékben növekszik a gyógyító munka hatékonysága a rövid elérési útvonalak és a központi elrendezés miatt. Több gazdaságtalanul működő és használaton kívüli épületet lebontottak és új parkolókat is építettek. A kórház fő energiaellátását biztosító vezetékek cserére kerültek és a másodlagos energiamegtáplálást biztosító diesel üzemű aggregátorok is újak.

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése

 
Az új épület bemutatása előtt dr. Csernavölgyi István a kórház főigazgatója tartott előadást az intézmény megújulásának folyamatáról és a 2020-ig való tervekről. A mostani projekt még 2011 februárjában indult, azzal a céllal, hogy a Szent György Egyetemi Oktató Kórház, mint a térség egyetlen, 24 órában komplex ellátást nyújtó intézménye a megfelelő infrastrukturális beruházásokkal és a hozzá kapcsolódó orvos-szakmai eszközök beszerzésével, informatikai fejlesztésekkel meg tudja valósítani küldetését: a lakosság magas színvonalú, korszerű gyógyítását.

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése


„Mind humán, mind pedig infrastrukturális értelemben a régió és az ország egyik legjobban felszerelt kórháza van Székesfehérváron.” – mondta Cser-Palkovics András polgármester az új épület bejárását követően. „Nagyon örülök annak, hogy 2010 után több megyei közéleti szereplővel és a kórház vezetőivel közösen el tudtuk érni azt, hogy a több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés megvalósuljon. A program első megvalósult részét tudtuk bejárni, ami 3.4 millió forintból készült el és zajlik jelenleg a közbeszerzési eljárása az orvosi eszközparknak, melynek beszerelése után év végén, jövő év elején működhet az ország egyik legmodernebb kórházának új részlege.”

Kórházfejlesztés - befejeződött az új épület kivitelezése

 
A Szent György Egyetemi Oktatókórház fejlesztései folytatódnak, ugyanis a tervek szerint egy másik épület is helyet kap majd a diagnosztikai tömb közelében és közben zajlik a pszichiátria felújítása is.

Vargha Tamás

Székesfehérvár, Piac tér 12-14.
eseménynaptár